Workshops

Iedereen heeft wel eens last van slapeloosheid, maar nachten lang niet slapen heeft een negatieve invloed op heel je functioneren. Laat het niet zover komen. Yoga helpt om terug te slapen als een roos!

Wetenschappelijk onderzoek in de Verenigden Staten wees uit dat yoga de kwaliteit van de slaap verbetert. Een andere onderzoek bracht aan het licht dat patiënten met lymfeklier kanker al na zeven wekelijkse yoga sessies veel minder last hadden van slaapstoornissen en minder slaapmedicatie nodig hadden.

Bij de meeste mensen met slaapproblemen is er geen fysieke maar vooral een psychische reden waarom men de slaap niet kan vatten of niet kan doorslapen. Onze gejaagde en stressvolle manier van leven zorgt ervoor dat we bij het slapen gaan onze geest niet kunnen ‘uit zetten’. De aanhoudende stroom van gedachten houdt ons wakker. Yoga leert je om de ‘knop’ in de mind om te draaien, zodat de storende gedachten uitblijven. Pas als de geest rustig is, lukt het om te slapen!

Joachim Meire, yogaleraar en verpleegkundige organiseert op regelmatige basis workshops om beter te leren slapen. Hij ontwikkelde een reeks eenvoudige yoga -en meditatie technieken om het slaappatroon te bevorderen.  Iedereen, jong en oud, kan deze eenvoudige yoga oefeningen op één dag aanleren. Yoga werkt echt en dat merk je al na een eerste sessie!

Klik hier voor meer info over de workshops

Advertisements

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: